P


Pigmentflekker

 
  

Brune pigmentflekker skyldes en lokal opphopning av melanin i huden. Melanin er fargepigmentet i huden vår. Det er melanocyttene i huden som danner melanin. Melaninets funksjon er å absorbere skadelige stråler fra solen ved å farge huden brun. Pigmentflekker og ujevn hudtone kan legge 10-12 år til en persons egentlige alder. Særlig kvinner og menn som har fylt 30 er utsatt. Det er i hovedsak solen som er årsaken til pigmentflekker og ikke minst ulike medisinske preparater, som for eksempel p-piller, alkoholholdig kosmetikk eller annen hormonell behandling.


Årsaken til pigmentflekkene kan være sammensatte, det er derfor viktig å ha realistiske forventninger.


Behandlingen utføres raskt og smidig med laser. Pigmentflekkene "løsner" i løpet av en uke eller to. De ser da svarte ut. For så å forsvinne. Om det er bare pigmentflekker som behandles, holder det som regel med en eller to behandlinger.
For å få en mest mulig effektig behandling på kortest mulig tid, bør du kombinere medisinsk behandling med hjemmeprogram i form av kremer. Behandlingen vil for noen kreve en kombinasjon av kjemisk peeling, laser og dermapen for å sikre optimal absorbering av aktive stoffer.

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL